Feb 2, 2011

Holiday project - print screen tees!

Hello kanak2, harini sy buat benda..
no no bukan makan, tido, berak macam hari2 biasa..
tapi harini aku buat t-shirt!
(sehelai je pon, takya nak kecoh sgt la)

so macam ni lah step2 nye..
blaja jgn tak blaja..

bahan2 yang diperlukan:




  • plain white tee
  • kain organza
  • ram
  • fabric dye
  • pva glue
  • brush
  • tangan
  • kaki
  • mate
  • bakat melukis yang hebat mcm aku -___-


mula2.. lukis la mende ko nak lukis atas baju tu.. pastu trace balik atas kain organza.. pastu letak pva glue.. pastu tunggu kering.. jadi la kain tu sebagai 'screen' anda.. pastu ape lagi, paint la.. tu pun tak paham2 lagi ke.. (takde bakat langsung nak jadi cikgu seni, pemarah bukan main..)

dah, hasilnye....

-

-

-



haaa cantik tak? t-shirt tu, bukan sweater tu.. sje je letak sweater nak tgk klu model pkai nnt lawo tak.. cehh model.. aku ade model ke? (tumbleweed.gif)

ok da.. pasni nak fikir nak lukis ape pulak.. nak lukis ape hah? bg la idea.. nnt aku buatkan ko.. pastu ko bayo aku 8juta.. ok bye.

ps: Atas permintaan ramai, print screen shirt in details ---> HERE

12 comments:

nadzirah roslan said...

cantek! nk jgk... haha

fairuz said...

hahah.meh buatkan aku satu!

SyafiqRidhwan said...

nak jugak :)

ziarah blogger uthm :)

Mas Ayu said...

aku da follow ko..hehe..weh..lawa..aku xpaham sangatla cmne nak wat 2..cbe tunjuk gamba cmne nak wat..hehe..btw..ko bli dye 2 kat mane ye?

Azie~ said...

nad and peyuz: meh bagi shirt putih nnt i buatkan! :)

syafiq: okies sudah.. tapi silent reader saje stakat ni.. hee

ayu: tengkius! haa nanti aku letak detail skit.. beli dye kat wellward je, rm 2.50 1 kaler..

hakeem kira said...

wah . menarik . boleh cuba :P

lemolemo said...

nice!!!!
nak satu~

inspirasiizra said...

pernah gak wat print screen nie,, tp pakai spray . .

oh,, wellward ade jual dye rupenye,, ciss . . leh la wat pakai dye lak . .

kaizen said...

nk oder leh?? nk nerd herd...

Anonymous said...

u...
nk u buatkn leh??i'll pay..
i student uthm gak...
be it +ve o -ve, bg feedback ek...
~~THANXX

Azie~ said...

waaa sorry lama tak singgah blog ni >.<.. yea mr kaizen and anon, sure I could.. But seriously nak ke??

kaizen said...

nk laa...