Aug 30, 2011

Selamat Hari Raya

maaf zahir batin

I love u..


(wish yang last tu ntuk mak aku..)

Aug 17, 2011

Sad stories

Hello blog!
long time no see
sorry I left you dusty for quite some time..
I was busy la
not busy dating with my malaikat ex..
but I've been on the road here and there..
sangat tired

and a couple of sad stories..
first, on the 15th of August..
monday morning, my sis called me
subuh lg masa tu..
I knew it when people call you subuh2 pagi or late at night, something bad must have happened..
and yes indeed something bad happened
her cat kena langgar and died :(
Husky..





Husky is the nicest cat I knew..
time stay kat my sis house, when I stay up late
Husky selalu teman..
kalau aku online, die tidur depan monitor..
kalau aku tido bawah, die tido same..
and memang manja gile lah
bole kate he's a part of my sis family
kalau tak silap time aku sekolah lagi,
my sis belum kawin lagi dah ade Husky ngan Panda
Panda hilang tahun bila tah..
tapi Panda garang. tak manja mcm Husky.
anyway, dah ajal dia..
even sedih, kena terima jugak
RIP Husky :(






And next sad story is..





^this douchebag has officially transferred to Barca
lol just kidding, he's no douchebag
He's my favourite Arsenal player since I was in form 4..
rase2 kalau takde mamat ni aku tak terminat kat Arsenal dulu kot..
and now, I got no reason to watch fusbol anymore..




lastly..
lagi 3 hari genap 3 tahun ayah tinggalkan saye.. :'(
I miss you ayah..
I really want to talk to you..
cried too much already :'(((







Aug 10, 2011

Confuse -.-



Assalamualaikum :p
helo. hai. wassap.

setelah berjalan-blog ke blog2 hamba Allah yang cun. Ade beberapa yang recommend this Safi Krim Kecantikan lidah boye a.k.a Safi Hijau:







Murah je, RM5.oo + kat Watsons, Guardian or mana2 lah ko nak pegi, pedulik ape aku!! (emo tak betempat)

Aku penah beli time sem 1 dulu.. saje nak try.. sebelum beli tu..
as usual, I always see the ingredients in everything I see at the pharmacy..
So kalau nampak aku pegang produk tenung lama2 tanpa bergerak seinci itu tak bermakna aku sedang menyamar patung cendana mahupun perabot jati.. aku cuma menghayati kandungan nya..

Ok so krim safi ni, main ingredient dia: Petrolatum.. paraffinum liquidum..erk!! petrolatum tu, nama lain bagi vaseline.. Mcm khairul fahmi, nama lain dia pencurang apek.. ehh sejak bila aku minat gosip melayu nih?? eeeyu..
soooo back to the topic- petrolatum, here's what I read on the net

putting vaseline on your face is the worst thing you can do.. it clogs pores.. it causes breakouts.. if you have oily skin, stay away from petrolatum and parafin..

duhh.. is that so, then why do so many people say the product is good meh??



ok yang ni namenye creme de La Mer. rege die dekat nak RM500 satu tub.. satu tub tu bukan selori, tapi 30ml.. ko tau 30ml tu banyak mane? mcm nak minum ubat batuk, tuang dalam measuring pot yang kecik tu ha.. BANYAK kan? tah ape die letak dalam tu, 7 tempayan hati nyamuk kot..




Mari tengok ingredients dia..

Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Petrolatum, Glycerin, Isohexadecane, Microcrystalline Wax (Cera Microcristallina), Lanolin Alcohol, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Magnesium Sulfate, Paraffin, bla3..

Duhhhhhh.!! ade je tu parafin ngan petrolatum.. ape makna sume ni? :p

so I did some more research.. (rasenye kalau dalam kos aku ade subject kimia, aku bole dapat A+ :p)

based on this site:

panjang wooo aku bace :p summary nye, petrolatum tak clog pores, itu mitos semata2.. petrolatum tu bagus sebab melembapkan kulit.. ohyeke.. entah le.. @.@


kesimpulan: kalau kulit ko tu dah lawa, hasil DNA mak bapak yang sukses, sapu lah taik lembu pun, lawa la jugak.. klu kulit ko tu tak brape nak lawa, mungkin profesor tercampur chemical X dalam DNA ko, letak la krim sayap anjing laut terbang pun, mcm tu lahh jugak keadaan nye.. Itulah kehidupan, dalam kubur nanti sume tinggal tengkorak jugak, so ape kate ko cari krim untuk mencantikkan tengkorak pulak?

kthnksbai.

Aug 5, 2011

Nicole's Mirror Giveaway!




This is the first time I'm participating in a giveaway and I'm feeling lucky!
(yes, I'm typing while wearing my lucky shirt :p)

cool 12 prizes to be won..
all those things that make me go WANT!! \(>.<)/

do check it out
the link is on the sidebar..
this giveaway ends once the follower reaches 250..
so hurry2! :D

kthnksbai