Aug 27, 2012

Money Drop Malaysia Audition 2012

.







Winter is kambing..
eh silap2..
Season 2 is kambing

Auditions will be held in:


1-2 September
Ixora Hotel Penang, Pulau Pinang.

7-8 September
Permai Hotel Kuala Terengganu.

8-9 September
The ZON Regency Hotel Johor Bharu.

15-16 September
The Gardens Hotel and Residences Kuala Lumpur.


9 a.m to 2 p.m



kate2 hikmat dariku:
(berdasarkan pengalaman lalu)

- datang awal :p
- bawak salinan ic, gambar 4R sekeping, dengan borang isi siap2.
- bawak bekal roti ke, untuk breakfast dengan air. kalau tak kena beli kat hotel, mahai.
- bawak otak yang penuh dengan info T-T dalam dan luar negara..
- 1st round, dia bagi soalan macam jawab exam ramai2.. ade 20 soalan.. jawab betul <12 soalan, dapat pergi next round.
- 2nd round jawab soalan mcm ala2 dalam tv tu.. die nak tengok anda depan kamera macamane.


Alhakumut-taka-tsur Y-Y


apekan daye, taun lepas takde rejeki...
InsyaAllah nak try lagi..
sayok2.. :)




.

9 comments:

Anonymous said...

borang amik on the spot kat hotel tue ke atau amik kat mane ?

Azie~ said...

tahun lepas, borang die kena download and print dari website..

Anonymous said...

Nak download dekat mana ye? Ada link ker?

Azie~ said...

Kat sini..
http://www.astro.com.my/moneydropmy/docs/647.pdf

Heidi said...

hi, nak tanya. gambar 4r tu gambar sekali pasangan atau gambar asing2?

missnadira said...

Hi Arsenal fan, jumpa blog ni masa search pasal Moneydrop. I nak try pegi dgn my dad..haha wish me luck!:P

Azie~ said...

Heidi: gambar asing2.. sori lewat yang amat, busy gila haritu x_x

Hola missnadira! So how was your odisyen?? I tak dapat pergi next round, soalan target yg keluar 1 je, and after kira2, 8 salah.. try again next year lah nampaknye :(

missnadira said...

kitorg xsempat masuk dalam pun..i smpai dgn my dad pukul 745, line dah dekat robinson..beratur jugak smpai pukul 2 tapi mmg dah xboleh masuk la..haha..cane u boleh masuk, u smpai pukul berape?

Azie~ said...

oh i lupa nak bagitahu, i pergi time audition jb haritu.. sebab dah tahu KL memang akan jammed gila :D i heard pukul 5 pagi dah ada orang queue!