Aug 25, 2012

Tips lone wolf








Rajah 1 - Ini Chuck Norris
he doesn't need a partner.



eh, just for your info
aku tak penah keluar sorang2 okey
aku mungkin jalan sorang2
tapi, aku dikelilingi para sniper yang sangat bertauliah
dan hensem
macam Billy the Kid


1, 2, 3..., 6... ok cukup :p
spoiler: expandable 2 miley cyrus kini menjanda..




Inilah guideline untuk menjadi lone wolf yang berkarisma seperti ku..
lalala~



1. Pandai bawak diri

Muka mesti gangster, baru orang tak kacau :p walaupun tengah sesat, jalan dengan konfiden dan buat-buat tahu. Cari direktori. Jangan nangis. Jangan nampak beno noob nye. Kalau naik teksi, pak cik teksi tanye, adik dari mane? Jawab je, saye dah 25 taun duduk sini encik. So takde lah ko kena tipu, sebaliknya pak cik teksi yang kena tipu.



2. Be invisible

Pakaian takyah nak retis sangat. Kalau orang still usha walaupun pakai baju selekeh, itu maknanya anda hensem. Lukis jerawat palsu supaya orang tak usha dah. Kasut biar senang nak lari kalau tertinggal bas atau mengejar KTM yang hanya datang 5 jam sekali.



3. Pastikan phone sentiasa ada kredit

In case of emergency. Adelah orang untuk di call. aaand don't forget to charge your phone. Kalau dah beteri habis, memang keajaiban dunia ke 8 pun tak dapat nak tolong ler.


Rajahgopal - phone jugak penting untuk amik gambo bukti keluo sorang2, tapi kalau mak tanye keluar ngan sape cakap keluar dengan pakwe 15 orang, bagi mak jeles ok..




4. Boleh paranoya, tapi jangan over sangatla

Walaupun anda bukan anak jutawan, masih ada orang mahu mengidnap anda. Mungkin untuk direkrut sebagai pembantu rumah atau tukang kebun. Janganlah over sangat sampai bawak parang, chainsaw dalam handbag, karang tak pasal2 ko pulak kena tangkap.


Rajah duduk - ambik gambo random di malam2 tempat parking, mana tahu kalau ade paranormal aktiviti boleh masuk muke depan KOSMO!



5. Tempat parking

Kalau boleh jangan parking sebelah tiang. Takut ade slenderman nyorok belakang tu. Bila tiba tempat parking, pastikan ade pak guard atau orang awam lain lalu lalang bersama. So anda tahu anda tidak foreveralone.. Kalau anda sorang2, sedia kunci kereta kat tangan.Tengok kanan kiri, lari masuk kete, lock (macam penah buat je..)



Rajah 468 - Ambik gamba tempat parking supaye tak lupe (photoshop skill yg sgt hebat!)





Tips tambahan: tengok movie banyak2.. especially kalau dapat tengok free :p



kbai.

2 comments:

missnadira said...

Haha..ini klaka..saya pun masa kena duduk kat pudu pukul 3 4 pg sebab bas tersampai awal buat muka gengster dan pakai baju and seluar gedabak.

yang slenderman tu agak unexpected sikitla..(dem pas ni confirm avoid tiang):P:P

Azie~ said...

missnadira: hehehe..a ah kann terpaksa buat muka ganas and tak frenly, sebab takut orang kacau :D memang pun, kalau boleh elakkan parking dekat tiang, tak mustahil ade org nyorok belakang tu >.<