Jul 1, 2011

Hair hair hair..


Today I did some hair treatment
dekat summit, Batu Pahat..
this is the best place to get reasonable price
sebab there are like 20 salons here
competition dude..

and there i was
in a Loreal salon I guess..
was going for a rm75 treatment..
and then

"you amoi, mau pakai itu ubat bagus punya tak? Roreal punya, yu tambah sikit saja.. nanti rambut lembut punya, bla3... ramai customer pilih ini bla3..."

then i was like 'okay2..'
(actually i just want to shut her up)
rm120 it is.. -__-

pastu bermula lah 4 hours of pampering
tapi salon ni memang agak nice and fancy
owner dia pun frenly..
ada 2 screens on my side..

amoi pun dengan penuh kasih sayang
membuka DVD super junior (or was it 2pm)
a bunch of korean jambus dancing and singing god knows what..
the onli thing i understand is
soli soli soli soli chupa chupa chupa chup..
(mungkin tentang prinsip jus soli dan lolipop chupa chups)
sori lah k-pop lover di luar sana
i really can't digest things that i could not understand




rase2 nye they were like sekampung masa kecik2 dulu then they had a reunion and one of them went like 'lets form a band!!' it doesn't matter there are 18 of us, people still can tell the difference even if we had same hairstyles and costumes -___-




lepas tu leng zhai kedai pun datang
dia pun tukar cerita avatar
oh my saviour

MySpace

tapi tapi tapi
dia set kan subtitle --> bahasa
bermula lah saga derita sekali lagi

MySpace


welcome Jake ----> baik datang Jake

and lots more ridiculous translation yang aku pun nak tegelak tengok
again, i really can't digest things that i could not understand

MySpace

nasib baik kat situ ada majalah..
aku pun baca
Maskulin dengan REMAJA
wah.. fascinating

MySpace

then after 4 hours, i got super nice hair, yay!
lepas dah siap nak pegi kat keta I wore my hoodie lah instead of tudung so my hair tak patah..
then amoi tu kata
"waa u macam nak pegi rompak itu bank punya lah.. hohohoho"
palotak u amoi..

teringat dulu masa potong rambut kat salon
lepas da potong nak pakai tudung, time pakai skarf
leng zhai tu kate
"waa lu macam itu orang sakit kanser punya lo.. hohohoho"
palotak u too leng zhai..

MySpace


kthnksbai

4 comments:

fairuz said...

hehehehee potong rambut tak? ke juz buat treatment je?

Azie~ said...

trim itu suda mesti.. bagi mengelakkan split ends.. heheh

nadzirah roslan said...

haha...azie g dgn sape ke salon, sorg ke?

Azie~ said...

pegi ngan bonda saye nad..