Jul 24, 2012

Piu piu piu




Semalam, mak aku moody
biaselah dia
moody agak menakutkan
habis gedegang gedegung
aku tak reti nak pujuk
aku tak reti nak bagi kata2 nasihat..


biasa time dia moody aku senyap je
buat hal sendiri
tapi aku tau..
the key is, to make her laugh..


lepastu dia ajak pergi cari makanan
sebab dia tak masak
aku memang malas gile la nak drive
yelah, baru balik kerja
dah salin baju pulak tu


well, aku pun selambe je
keluar pakai seluar 3 suku
dengan kepala togel..
yelah, sebab aku tak turun kan, jadi drebar je punn,
lagipun kereta tinted, so orang tak nampak
aku grab je kain ape2 kat ampai baju, terus masuk kereta..


turn out yang aku amik tu bukan kain batik ke, kain tudung ke
tapi t-shirt..
so aku pun sarung jela kat kepala
macam pakai tudung..
keluar muke kat lubang kepala t-shirt tu
tapi aku muka serius, yelah, mak tenga moody..


skali jap lagi dia bedekah2 ketawe tengok aku..
aku pun tengok kat rear mirror..
terus gelak sampai kuo air mate


xD

dan begitulah hilangnya moody mak aku..
sampai die tengah pilih kuih pun nampak die tersengih2..

sekian







3 comments:

FairuZainal said...

haha azi ko ni klaka la. haha aku bace je pun dah klaka !

anif abdullah| AA said...

lawak .haha
selamat berpuasa :)

Azie~ said...

Fairuz: itulah, selalunye aku takde niat pun nak buat lawak, tapi orang gelakkan T-T

Anip: selamat berpuasa juga! :D